• Vandrarhem Hässleholm - Boende Hässleholm
  • Hässleholm Vandrarhem - Boende Hässleholm

Hästveda Vandrarhem

Boende Hästveda

Hästveda Vandrarhem Hos oss bor ni en vacker hembygdspark med hus från 1700-talet. Vårt mål är att ni ska sova gott, trivas och njuta av den fantastiska utemiljön. Det finns olika boende att välja mellan, mer information om dessa finns under Rum & Priser. Det är nära till fiske, då Lillasjön ligger ett stenkast från boningshusen. Här finns ett fint upplyst strövområde, där man kan njuta av en promenad runt sjön. Utmed promenaden stöter man på grillplats, utegym och ett hundhägn. Populära Lursjön ligger cirka 4 km bort, här kan man njuta av bad, minigolf och ett restaurangbesök om man vill. Varmt välkomna till oss!

Bilder på rum visas här »»

Varmt välkomna!

Camilla & Patric

Om Hästveda Vandrahem

Vandrarhemmet bedrivs i Hästveda hembygdsförenings boningar. Rävningegården uppfördes i Visseltofta år 1750, man tog det i anspråk i hembygdsparken år 1952. Här finner ni förutom rum till våra gäster även storstugan med sina väggfasta bänkar och långbord samt en sättugn som ger en gammaldags atmosfär.
Mannarpsgården härstammar fån 1700-talet och flyttade till hembygdsparken år 1957. Även denna är inredd med storstuga och rum till våra gäster.
Banvaktsstugan härstammar från Södra stambanan och beboddes förr av en banvakt med dess familj. Man har bevarat stugan invändigt i sitt äldre skick med spis för vedeldning och kakelugn.

Om Hästveda

Hästveda är en kyrkby i Hässleholms kommun som ligger i gränslandet mellan Skåne och Småland. Hästveda förknippas ofta i folkmun med Hästveda marknad som är i juli varje år. Här finns även Försvarsmaktens två operativa stridslednings- och luftbevakningscentraler som finns i en bergsanläggning 50 meter under markytan med en total golvyta på 10 000 kvadratmeter.

Rum & Priser

Läs mer »»